فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 87، پاییز 1399)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 87، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس علی فرزندی اردکانی، لطفعلی بختیاری، امید نوبخت* صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    پرداختن به فضای مجازی در سازمان ها از جمله ناجا، همواره مورد توجه مدیریت سازمان ها بوده است. مقاله باهدف آسیب شناسی برنامه ریزی فضای مجازی در ناجا و ارایه راهبردها و راهکارهای بهبود آن انجام شده است.

    روش تحقیق

    نوع تحقیق کاربردی، روش آن کیفی با استفاده از تکنیک دلفی و جلسات خبرگی بود. جامعه آماری، بیست تن از مدیران، کارشناسان و متخصصان فرهنگی ناجا بود. روایی پرسشنامه ها توسط خبرگان در جلسات خبرگی و پایایی آن با تکرار تا رسیدن به اشباع نظری و اجماع اعضا، حاصل شد. یافته ها با استفاده از دیدگاه های گروه شش نفره موید نهایی شده است.

    یافته ها

    فضای مجازی یکی از دوازده فعالیت فرهنگی دارای اولویت و اهمیت ناجا است که از تمامی ظرفیت های آن استفاده نشده، لذا ناجا در زمینه برنامه ریزی فضای مجازی از نظر تعیین وضعیت در جدول مختصات، در حالت تدافعی ضعف محور قرار دارد و در پنج تا ده سال آینده با تبدیل تهدیدها به قوت ها و ضعف ها به فرصت ها می تواند در حالت تهاجمی خفیف قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    بازنگری در فرایند برنامه ریزی فضای مجازی مطابق آسیب شناسی انجام شده، استفاده از برنامه های اشتراک گذاری تجارب و ظرفیت های نیروهای مسلح با هدف تهیه نظام جامع فرهنگی و بهره برداری از راه های حضور موثر در فضای مجازی و راهکارهای مترتب بر این راهبردها، می تواند، ظرفیت های این فعالیت را برای بهره برداری بیشتر در افق آینده ناجا شکوفا نماید

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برنامه ریزی، فضای مجازی، ناجا، فعالیت های فرهنگی
  • حسن رضا رفیعی* صفحات 29-50
    زمینه و هدف

    ایران سرزمینی کهن و ایرانیان از مبادی آداب ترین مردمان جهان بوده اند. ادبیات فارسی گنجینه ای از معارف ایران باستان و پیام های دانشی، مدنی و اخلاقی فرهنگ اسلامی بوده است. کتاب سیاست نامه نوشته خواجه نظام الملک طوسی را می توان متنی آموزشی و قابل استفاده برای فرماندهان و مدیران همه دوره ها از جمله مسیولان یگان های مختلف انتظامی دانست. نگارنده در این مقاله به دنبال بررسی و احصای آداب و اخلاق مورد استفاده فرماندهان و مدیران انتظامی از این کتاب بوده است.

    روش

    این مقاله از نظر روش توصیفی اسنادی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات مراجعه به منابع مکتوب و یادداشت برداری بوده است. روش تحلیل یافته ها نوعی تحلیل استنباطی است که ضمن استخراج فهرستی از آداب و اخلاق فرماندهی و مدیریت مورد نیاز در پلیس، عین کلام خواجه جلو آن ها آمده است.

    یافته ها

    در این مقاله ضمن اشاره به چند آفت فرماندهی و مدیریت، بیست و دو ویژگی مورد نیاز فرماندهان و مدیران انتظامی مانند مردم داری، درایت، عدالت محوری و پرهیز از شتاب زدگی از کتاب سیاست نامه استخراج گردیده است.

     نتیجه گیری

    راهبردهای توصیه ای خواجه به گونه ای تازه و کاربردی بود که نه تنها در گذشته مورد استفاده بوده است، بلکه هم اکنون و حتی در آینده نیز می تواند مورد استفاده فرماندهان و مدیران یگان های انتظامی و هر مدیر دیگری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اخلاق، آداب فرماندهی، مدیریت، سیاست نامه، خواجه نظام الملک
  • حیدر سهرابی*، زینب سهرابی صفحات 51-76
    زمینه و هدف

    درس روخوانی و ترجمه قرآن کریم یکی از درس های اجباری برای کلیه رشته های تحصیلی دانشگاه علوم انتظامی امین است و سنجش میزان اثربخشی این درس در برنامه ریزی های دانشگاه برای ارتقای مهارت روخوانی و دانش ترجمه دانشجویان اهمیت زیادی دارد. هدف این تحقیق تعیین میزان اثربخشی آموزش در ارتقای مهارت روخوانی و دانش ترجمه دانشجویان در دانشگاه علوم انتظامی امین بوده است.

    روش

    این تحقیق در زمره تحقیق های کاربردی با رویکرد کمی و از نوع تحقیق های شبه آزمایشی است که به وسیله پیش آزمون و پس آزمون محقق ساخته انجام شد. روایی ابزار در قالب نسبت روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) اندازه گیری و تایید شد. پایایی با فرمول کادر و ریچاردسون محاسبه شد که برای ابزار تحقیق عدد 891/0 به دست آمد و تایید گردید. تعداد جامعه تحقیق 94 نفر و تعداد نمونه 70 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران محاسبه و به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای توصیف داده ها مولفه هایی از قبیل میانگین، انحراف استاندارد، واریانس، میانه، مد و... و در تحلیل استنباطی از آزمون مقایسه تی زوجی استفاده نمودیم. داده های تحقیق را با نرم افزار مینی تب 18 تحلیل کردیم.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داده است که آموزش روخوانی و ترجمه قرآن کریم به میزان 47/30 مهارت روخوانی و دانش ترجمه دانشجویان را ارتقا بخشیده است. پراکنش زیاد پیش آزمون با مقدار عددی 501/3 ثابت کرد که دانشجویان در درس یادشده از نظر مهارت روخوانی و دانش ترجمه در یک سطح نیستند.

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتقای میانگین نمرات دانشجویان از حدود 13 به حدود 19 نتیجه می گیریم که اجرای برنامه آموزشی یادشده به نحو مطلوبی اثربخش بوده است. پراکنش زیاد نمرات در پیش آزمون حاکی از آن است که در برنامه ریزی های آموزشی مربوط به درس قرآن کریم بایستی به تفاوت های زمینه ای دانشجویان توجه شود.

    کلیدواژگان: سنجش میزان اثربخشی، مهارت روخوانی قرآن، دانش ترجمه قرآن، دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین
  • علیرضا کولیوند* صفحات 77-101
    زمینه و هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین رابطه معنویت در محیط کار با اخلاق حرفه ای و تعهد سازمانی کارکنان ستاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بوده است.

    روش پژوهش

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان معاونت های ستاد ناجا می باشند که از طریق فرمول کوکران، تعداد 257 نفر از کارکنان ستاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه بوده است که برای سنجش معنویت در محیط کار ستاد نیروی جمهوری اسلامی از پرسشنامه معنویت در محیط کار گیبونز (2002)، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و می یر (1977) و پرسشنامه اخلاق کار پتی (1990) اقتباس شده است که با توجه به فرهنگ دینی و اسلامی و فرهنگ سازمانی ناجا و همچنین با توجه به منشور اخلاق حرفه ای ناجا بومی سازی شده و تغییراتی در آن ها اعمال گردیده است که روایی آن از طریق محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ  به ترتیب 92/0، 82/0 و 83/0 به دست آمده است و جهت آزمون داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. و برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده به عمل آمده است. 

    یافته ها

    بین مولفه معنویت در محیط کار با اخلاق حرفه ای کارکنان ستاد ناجا با توجه به سطح معناداری (000/0sig=) و مقدار همبستگی (905/0) رابطه مثبت معنادار وجود دارد. بین مولفه معنویت در محیط کار با تعهد سازمانی کارکنان ستاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با توجه به سطح معناداری (019/0sig=) و مقدار همبستگی (821/0) رابطه مثبت معنادار وجود دارد بین مولفه اخلاق حرفه ای و تعهد سازمانی کارکنان ستاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با توجه به سطح معناداری (031/0sig=) و مقدار همبستگی (771/0) رابطه مثبت معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که بین معنویت در محیط کار با اخلاق حرفه ای و تعهد سازمانی کارکنان ستاد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران رابطه ی معناداری وجود دارد و متغیر روابط سالم و انسانی در کار سهم بیشتری برای پیش بینی معنویت در محیط کار برخوردار است.

    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، اخلاق حرفه ای، تعهد سازمانی
  • بهزاد لک* صفحات 103-145
    زمینه و هدف

    مدیران حوزه پژوهش، نیازمند توانمندی در تصمیم گیری سریع دقیق و هوشمندانه برای حفظ بقا دانشگاه در رقابت با سایر دانشگاه ها هستند. ارزیابی جایگاه هوشمندی حوزه پژوهش به دانشگاه کمک می کند تا بر اساس نتایج به دست آمده، خود را برای اجرای موفق هوشمندسازی دانشگاه، آماده و سپس به سرمایه گذاری در چنین فعالیت خطیر و مهمی اقدام کند. این پژوهش به دنبال ارزیابی بلوغ هوشمندسازی حوزه پژوهش دانشگاه علوم انتظامی بوده است.

    روش پژوهش

    رویکرد این پژوهش به صورت ترکیبی کیفی و کمی بوده و از نظر هدف کاربردی و همچنین از نظر نوع روش، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری عبارت است از خبرگان فناوری اطلاعات و پژوهش مراکز پژوهشی سایر دانشگاه ها و ناجا. این پژوهش در سه مرحله انجام شده است: 1- استخراج مولفه های سنجش هوشمندی، از طریق روش گروه اسمی و اعتبار سنجی با روش دلفی، 2- انتخاب بهترین مدل پایه ارزیابی بلوغ از طریق مرور ادبیات نظام مند و در بخش کمی از طریق دو روش آزمون «خی دو» و روش «مجموع وزین» با استفاده از ابزار پرسشنامه و نرم افزارهای SPSS و Expert choice و 3 - ارزیابی بلوغ هوشمندی حوزه پژوهش، از طریق ابزار پرسشنامه.

    یافته ها

    حوزه پژوهش دانشگاه، 14/57 درصد از سطح دوم بلوغ، 55/55 درصد از سطح سوم بلوغ، 32/90 درصد از سطح چهارم بلوغ و 33/58 درصد از سطح پنجم بلوغ هوشمندی را پوشش داده است.

    نتیجه گیری

    برای افزایش بهره وری، لازم است فعالیت های سازمان در یک مسیر هدفمند قرار گیرد. بیشترین خلا احصاء شده مربوط به شاخص های سطح سوم بلوغ و در سطح چهارم بلوغ در شرایط مطلوب بوده است. داشبورد ارایه شده در این پژوهش به مدیران و تصمیم گیران سازمان ها دید روشنی از وضعیت فعلی سازمان و نگاه به آینده و وضعیت بهبود می دهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی بلوغ، هوشمندسازی، حوزه پژوهش، مدل بلوغ قابلیت (CMMI)، عوامل اساسی موفقیت
  • یوسف ترابی*، محمد احمدآبادی صفحات 147-173
    زمینه و هدف

    هدف این تحقیق بررسی اندیشه اصلاح نظم و امنیت توسط امیرکبیر صدراعظم بزرگ تاریخ ایران بوده است. او با دقت، هوشمندی و با بهره‎گیری از تجارب سفر خود به روسیه و عثمانی و مطالعه کتاب ها و روزنامه های متعدد، عمقعقب ماندگی ایرانرا در ابعاد مختلف ادراک کرد و برنامه های اصلاحیرابراینجات کشور از عقب ماندگی آغاز کرد.محورهای برنامه وی عبارت بود از: تامین نظم و امنیت، اصلاحاداری، مالی، اقتصادی و مبارزه با فساد وتو جه به توسعه علمی کشور. در میان محورهای مزبور،اصلاحات مرتبط بانظم وامنیت جایگاه ویژه ای داشته است.

    روش پژوهش

    این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی و از نوع تحقیقات کیفی است که با روش تحلیل اسنادی انجام شده است وابزار گردآوری داده ها عبارت از کتاب هاواسناد تاریخی وفرمان ها موجود از زندگی سیاسی امیرکبیر بوده است.

    یافته ها

    ایجاد نظم و امنیت داخلی، تامین امنیت در جاده هاو راه ها، تدوین قوانین و مقررات برای تامین عدالت کیفری، ساماندهی نیروهای نظامی و انتظامی، تاسیس سازمان خفیه برای مبارزه با فساد درباروشاهزادگان و ظلم نیروهای نظامی و انتظامی بر مردم، تاسیس دارالفنون برای توسعه علمی، نظامی و انتظامی ایران، ساماندهی امنیت ملی از طریق مبارزه بانفوذ انگلیس و روس.

    نتیجه گیری

    اهتمام امیرکبیربه توسعه علمی کشور وانجام اصلاحات عمیق در عرصه های نظامی،انتظامی ومبارزه با فساد

    کلیدواژگان: امیرکبیر، توسعه، فساد، اصلاحات، نظم وامنیت
  • صادق رضایی*، روح الله کریمی خویگانی صفحات 175-203
    زمینه و هدف

    یکی از راه های پی بردن به حقیقت اشیاء و پدیده ها، «طرح سوال» است و انسان برای بر طرف کردن شک خود از آن سوال می کند ولیکن این خلا چندین ساله در حوزه آموزش های نظامی سبب گردیده است تا فراگیران پاسخی برای سوالات خود پیدا نکنند. پژوهش حاضر با هدف نگرش تحلیلی چرایی سلسله مراتب و اطاعت پذیری در آموزش های نظامی انجام شده است.

    روش

    روش پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع تحلیل محتوای کیفی است. جامعه آماری مورد نظر شامل تعداد 16 نفر از نخبگان و پیش کسوتان نیروهای مسلح بوده که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب گردیدند. جمع آوری داده های تحقیق با استفاده از مصاحبه ساختاریافته شامل تعداد 17 سوال در مورد چرایی سلسله مراتب و اطاعت پذیری انجام شده است.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش و پس از تحلیل مصاحبه ها و بهره گیری از منابع و متون مختلف، در قالب محتوای کلیدی و گزاره های اصلی، چرایی هریک از این آموزش ها به طور مفصل تبیین گردید فلسفه و چرایی سلسله مراتب و اطاعت پذیری در آموزش های نظامی در دوازده طبقه شامل: هماهنگی با موازین اسلامی، سلوک مادون و مافوق، تمرین شایستگی، مسیر اجرایی فرمان ها و دستورات، حفظ توان و کارایی یگان، امکان نظارت فرماندهان، تمایز بین جایگاه و مسئولیت افراد، زمینه نظم خواهی و نظم پذیری، نظام پاسخگویی و انجام وظیفه، محور قدرت و تکیه گاه نیروها و بسترساز رشد و تعالی نیروها قابل دسته بندی است.

    نتیجه گیری

    اطلاع از چرایی آموزش های نظامی نه تنها به مبنا بودن و اصالت آن ها لطمه ای وارد نمی کند بلکه تبیین آن ها امکانی را فراهم می سازد تا باورپذیری به این آموزش ها به عنوان تجارب چندین هزارساله بشری برای دانشجویان و فراگیران محقق شود. علاوه براین نتایج حاصله دربردارنده دستاوردهای نظری و کاربردی در حوزه تربیت و آموزش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

    کلیدواژگان: فلسفه، آموزش، سلسله مراتب، اطاعت پذیری، نظامی
  • سید احمد موسوی*، سعدی عزیزی، محمد بارانی، مسعود یاراحمدی صفحات 205-232
    زمینه و هدف

    کشورهای دارای سیاست جنایی پویا، دارای سازمان های پلیسی بر مبنای رویکرد جامعه محور هستند که به جای تکیه بر ابزارهای سرکوبگرانه در برخورد با بزهکاری در سایه برقراری تعامل گسترده و سازنده با همه ارکان جامعه به ویژه مردم و نهادهای اجتماعی از حمایت های جامعه در برقراری نظم عمومی برخوردار می شوند. چنین تعاملی نماد بارزی از مفهوم سیاست جنایی مشارکتی است. شناسایی عوامل موثر بر ارتقاء سیاست جنایی مشارکتی در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هدف این پژوهش بوده است.

    روش پژوهش

    این مطالعه با رویکرد کیفی و به روش دلفی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل 15 نفر از اساتید دانشگاه علوم انتظامی امین و مسیولین معاونت اجتماعی ناجا و رده های مختلف پلیس های تخصصی ستاد ناجا، با تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های حقوق، جامعه شناسی و مدیریت، با مشاغل علمی و عملی مرتبط با پیشگیری از جرم بوده که به صورت هدفمند انتخاب گردیدند و نظرات آنان طی سه مرحله اجرای پنل دلفی جمع آوری و با نرم افزار spss و آزمون آماری t تک نمونه ای تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نظریه سه شاخگی میرزایی اهرنجانی 7 عامل زمینه ای 9 عامل رفتاری و 6 عامل ساختاری به عنوان عوامل موثر بر ارتقاء سیاست جنایی مشارکتی توسط خبرگان احصاء و مورد توافق قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    پلیس برای استفاده حداکثری از ظرفیت مردم و نهادها، در دستیابی به اهداف سیاست جنایی مشارکتی باید تغییراتی را در ساختار، رفتار و زمینه، بر اساس عوامل شناسایی شده در این تحقیق انجام دهد.

    کلیدواژگان: پلیس ایران، سیاست جنایی، مشارکت، پیشگیری از جرم
  • مرتضی شعاعی *، شیوا آزادفدا، غلامرضا مرادی سیاسر، احد رضائیان قیه باشی صفحات 233-257
    زمینه و هدف

    تمهیدات و فرایند های امنیتی در اماکن اجتماعی، ورزشی به خصوص ورزشگاه ها، جایگاه ویژه ای در تامین امنیت رویدادهای ورزشی دارد.هدف از این پژوهش شناسایی مولفه‌های کلیدی و پیشران‌های رویدادهای ورزشی در کشور ایران است.

    روش شناسی

    ماهیت این تحقیق توصیفی-تحیلی و روش آن کیفی-کمی است. برای گردآوری داده ها از از روش کیفی استفاده شده و سپس به کمک پرسشنامه ها و نرم افزار میک مک به داده های کمی تبدیل شده اند. گردآوری داده ها در این پژوهش حاصل فرایندی منسجم و به هم پیوسته با مصاحبه خبرگان، پنل خبرگان، پیمایش محیطی و تحلیل اثر متقابل با نرم افزار مذکور می باشد.

    یافته های پژوهش

    بر اساس نتایج پژوهش، هفت عامل کلیدی که نیروهای پیشران نامیده می شوند :مدیریت انتظامی امنیتی رویدادهای ورزشی، مدیریت عوامل انسانی و آمادگی عوامل اجرایی رویدادها، زیرساخت ها و استانداردهای امنیتی، فناوری های نوین امنیتی،نظارت و تدوین مقررات رویدادهای ورزشی، هماهنگی و ارتباطات سازمانهای مسیول، تشکیل مرکز فرماندهی و کنترل عملیات و تعیین افسران امنیتی باشگاه ها .

    نتایج

    پیشران مدیریت انتظامی امنیتی رویدادهای ورزشی به عنوان مهمترین پیشران های کلیدی تامین امنیت رویدادهای ورزشی می-باشند. که جهت تامین امنیت رویدادهای ورزشی، با توجه به تاثیرگذاری بعد مدیریتی بر سایر ابعاد، تخصص‌گرایی در مدیریت، نظارت و یکپارچگی ستاد فرماندهی از مهمترین اقدامات است و نقشه اثرگذاری و اثرپذیری مولفه های کلیدی میان آنها با بهره گیری از نرم افزار میک مک تحلیل و بازشکافی شده است.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، مدیریت ورزشی، امنیت، رویدادهای ورزشی
|
  • Abbas-Ali Farzandi Ardakani, Lotfali Bakhtiari, Omid Nowbakht* Pages 1-26
    Background and objectives

    Addressing cyberspace in organizations, including I. R. I. Police, has always been considered by the management of organizations. This article has been conducted with the aim of pathology of cyberspace planning in I. R. I. Police and presenting strategies and approaches for its improvement.

    Methodology

    This study is of an applied research type using qualitative method and Delphi technique and expert meetings. The statistical population consisted of twenty managers, experts and cultural specialists of I. R. I. Police. The validity of the questionnaires was obtained by experts in expert meetings and its reliability was achieved through repeating until reaching theoretical saturation and consensus of members. The findings are confirmed using the views of a group of six members.

    Findings

    Cyberspace is one of the twelve cultural activities with priority and importance of I. R. I. Police that not all of its capacities have been used; so I. R. I. Police is in a weak defensive position in terms of determining the status of cyberspace in the coordinate table and in the next five to ten years it can be in a slightly aggressive mode by turning threats into strengths and weaknesses into opportunities.

    Results

    Reviewing the cyberspace planning process according to the pathology, using programs to share the experiences and capacities of the Armed Forces with the aim of preparing a comprehensive cultural system and exploiting the ways of effective presence in cyberspace and solutions to these strategies, can exploit the capacities of this activity more to flourish in the future horizon of I. R. I. Police.

    Keywords: Pathology, Planning, Cyberspace, I. R. I. Police, Cultural activities
  • Hassan Reza Rafieie* Pages 29-50
    Background and objectives

    Iran was an ancient land and Iranians were one of the most polite people in the world. Persian literature has been a treasure trove of ancient Iranian knowledge and the scientific, civic and moral messages of Islamic culture. The Policy Letter book written by Khajeh Nizam-al-Molk Tusi can be considered as an educational and usable text for commanders and managers of all periods, including the officials of various law enforcement units. In this article, the author has sought to study and enumerate the manners and ethics used by commanders and law enforcement managers from this book.

    Methodology

    This article has been conducted using a descriptive and documentary method and the data were collected through referring to written sources and taking notes. The method of analyzing the findings is a kind of inferential analysis that, while extracting a list of the manners and ethics of command and management required in the police, the same words of Khajeh are presented in front of them.

    Findings

    In this article, while pointing to some nuisances of command and management, twenty-two characteristics required by commanders and law enforcement managers such as democracy, tact, central justice and avoiding haste are extracted from the Policy Letter book.

    Results

    Khajeh's advice strategies were such new and practical that not only used in the past, but now and even in the future can be used by commanders and managers of law enforcement units and any other manager.

    Keywords: Ethics, Etiquette, Command, Management, Policy, KhajehNizam-al-Molk
  • Heydar Sohrabi*, Zeinab Sohrabi Pages 51-76
    Background and objectives

    The course of recitation and translating the Holy Quran is one of the compulsory courses for all fields of study in Amin Police University, and measuring the effectiveness of this course in university planning is very important to improve students' recitation skills and translation knowledge. The purpose of this study was to determine the effectiveness of education in improving the recitation skills and translation knowledge of students at Amin Police University.

    Methodology

    This study is considered as an applied research with a quantitative approach and is a kind of quasi-experimental research that was done by pre-test and post-test made by the researcher. The validity of the instrument was measured and confirmed in the form of content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI). Reliability was calculated by the formula of Kruder-Richardson, which was obtained and confirmed as 0.891 for the research tool. The study population was 94 and the sample size was 70 individuals, which was calculated using Cochran's formula and randomly selected. To describe the data, we used components such as mean, standard deviation, variance, median, mode, etc., and in inferential analysis, we used paired t-test. We analyzed the research data with Mini-Tab software 18.

    Findings

    Findings have shown that teaching recitation and translation of the Holy Quran has improved students' recitation skills and translation knowledge by 30.47. The large distribution of the pre-test with a numerical value of 3.501 proved that the students in the mentioned course are not on the same level in terms of recitation skills and translation knowledge.

    Results

    Considering the improvement of students' mean scores from about 13 to about 19, we conclude that the implementation of the mentioned educational program has been optimally effective. The high distribution of grades in the pre-test indicates that in the educational planning related to the Holy Quran lesson, the differences in the background of the students should be taken into account

    Keywords: Measuring effectiveness, Quran recitation skills, Quran translationknowledge, Students of Amin Police University
  • Ali Reza Koolivand Pages 77-101
    Background and objectives

    The main purpose of this study was to determine the relationship between spirituality in the workplace and professional ethics and organizational commitment of the I. R. I. Police Headquarters' personnel.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of data collection method it is considered as a descriptive-survey and correlational study. The statistical population of this study includes the staff members of the I. R. I. Police headquarters and through Cochran's formula, 257 employees of the police headquarters of the Islamic Republic of Iran were selected by simple random sampling. The research instrument consisted of three questionnaires that were adapted from Gibbons (2002), Allen and Meyer's (1977) Organizational Commitment Questionnaire and Patti's (1990) Work ethic questionnaire to measure spirituality in the workplace of the Islamic Republic of Iran. According to the religious and Islamic culture and organizational culture of I. R. I. Police and also according to the I. R. I. Police Charter of Professional Ethics, the questionnaires have been localized and changes have been applied in them. Their validity was obtained through content validity and their reliability was calculated through Cronbach's alpha as 0.92, 0.82 and 0.83, respectively. Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis were used to test the data. SPSS software was used to analyze the data.

    Findings

    There is a significant and positive relationship between the component of spirituality in the workplace and the professional ethics of I. R. I. Police Headquarters' staff members with respect to the level of significance (sig = 0.000) and the degree of correlation (0.905). There is a significant positive relationship between the component of spirituality in the workplace and the organizational commitment of the I. R. I. Police Headquarters' staff members with respect to the level of significance (sig = 0.019) and the correlation (0.821). There is a significant positive relationship between the component of professional ethics and organizational commitment the of I. R. I. Police Headquarters' staff members with respect to the level of significance (sig = 0.031) and the degree of correlation (0.771).

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between spirituality in the workplace with professional ethics and organizational commitment of I. R. I. Police Headquarters' staff members and the variable of humanistic and healthy relations at work has a greater role in predicting spirituality in the workplace.

    Keywords: Spirituality in the workplace, professional ethics, organizationalcommitment, I. R. I. Police Headquarters
  • Behzad Lak* Pages 103-145
    Background and objectives

    Managers in the field of research need the ability to make quick, accurate and intelligent decisions to maintain the survival of the university in competition with other universities. Assessing the smartness position of the research center helps the university to prepare itself for the successful implementation of the university's smart-making based on the obtained results and then to invest in such a serious and important activity. This study sought to assess the maturity of smart-making in the research center in Amin Police University.

    Methodology

    The approach of this research is a combination of qualitative and quantitative approaches. In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its method it is considered as a descriptive-analytical study. The statistical population consists of information technology and research experts from research centers of other universities and I. R. I Police. This research has been conducted in three stages: 1- Extraction of smart-making assessment components through nominal group method and Delphi validation method, 2- Selection of the best basic model of maturity assessment through systematic literature review and in a quantitative part through two test methods of "Chi-square" and "weighted sum" methods using questionnaire tools and SPSS and Expert choice software, and 3 - Assessing the smartness maturity of the research center through a questionnaire tool.

    Findings

    The University's research center covers 57.14% of the second level of maturity, 55.55% of the third level of maturity, 90.32% of the fourth level of maturity and 58.33% of the fifth level of smartness maturity.

    Results

    To increase productivity, it is necessary to put the activities of the organization in a targeted direction. The most calculated gap was related to the indicators of the third level of maturity and in the fourth level of maturity in favorable conditions. The dashboard presented in this research gives managers and decision makers of organizations a clear view of the status quo of the organization and a view to the future and the situation.

    Keywords: Maturity assessment, Smart-making, Research center, Capabilitymaturity model (CMMI), Key success factors
  • Yousef Torabi*, Mohammad Ahmadabadi Pages 147-173
    Background and objectives

    The purpose of this study was to investigate the idea of reforming order and security by Amir Kabir, the Grand Chancellor of Iranian History. Carefully, intelligently, and using the experiences of his travels to Russia and the Ottoman Empire, and reading numerous books and newspapers, he realized the depth of Iran's backwardness in various dimensions, and began to reform programs to end the country from backwardness. The axes of his program were: providing order and security, official, financial, and economic reforms and fighting corruption and focusing on the scientific development of the country. Among these axes, the reforms related to order and security have a special place.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and a qualitative research that has been conducted using documentary analysis method; and data collection tools are books, historical documents and existing decrees of Amir Kabir's political life.

    Findings

    Establishing internal order and security, providing security on the roads and ways, formulating laws and regulations to ensure criminal justice, organizing the military and law enforcement forces, establishing a secret organization to fight corruption among the princes and the military and law enforcement forces' oppression, establishing the Academy of Arts (Dar alFonoon) for scientific development of Iran's military and law enforcement, and organizing national security through the influential struggle of Britain and Russia..

    Results

    Amir Kabir's commitment to the scientific development of the country, deep reforms in the military, law enforcement and anti-corruption fields.

    Keywords: Amir Kabir, Development, Corruption, Reform, Order andSecurity
  • Sadegh Rezaie*, Ruhollah Karimi Khoygani Pages 175-203
    Background and objectives

    One way to find out the truth of objects and phenomena is to "ask questions" and people ask questions to resolve their doubts, but this gap in the field of military training for several years has caused learners not to find answers to their questions. The present study was conducted with the aim of an analytical approach to the reasons for hierarchy and obedience in military training.

    Methodology

    The research method is descriptive-analytical and it is of a qualitative content analysis type. The statistical population included 16 elites and veterans of the Armed Forces who were selected by snowball sampling method. Research data were collected using structured interviews including 17 questions on the reasons for hierarchy and obedience.

    Findings

    Based on the research findings and after analyzing the interviews and using different sources and texts, in the form of key content and main propositions, the reasons for each of these trainings was explained in detail. The philosophy and reasons for hierarchy and obedience in military trainings can be categorized in twelve classes, including coordination with Islamic standards, inferior and superior behavior, competency training, executive direction of commands and orders, maintaining the power and efficiency of the unit, the possibility of commanders' supervision, distinguishing the position and responsibility of individuals, the field of orderliness and order expectancy, accountability system and doing the duties, power axis and the fulcrum of forces and the bedrock of the growth and excellence of forces.

    Results

    Knowing the reasons for military training not only does not damage its basis and authenticity, but explaining it makes it possible for students and learners to believe in it as a millennial human experience. In addition, the results include theoretical and practical achievements in the field of training and education of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Philosophy, Education, Hierarchy, Obedience, Military
  • Seyyed Ahmad Mousavi*, Sa'di Azizi, Mohammad Barani, Masoud Yarahmadi Pages 205-232
    Background and objectives

    Countries with dynamic criminal policies have community-based policing organizations that, instead of relying on repressive tools in dealing with crime, engage in extensive and constructive interaction with all elements of society, especially the people and social institutions, to support society in maintaining order. Such interaction is a clear symbol of the concept of participatory criminal policy. The purpose of this study was to identify the factors affecting the promotion of participatory criminal policy in the police force of the Islamic Republic of Iran.

    Methodology

    This study has been done with a qualitative approach and Delphi method. The statistical population of this study includes 15 professors of Amin Police University and officials of I. R. I. Police Social Affairs Deputy and various categories of specialized police officers of I. R. I. Police Headquarters, with MA and PhD degrees in law, sociology and management, with scientific and practical jobs related to crime prevention. They were purposefully selected and their opinions were collected during three stages of Delphi panel implementation. The data were analyzed using SPSS software and one-sample ttest.

    Findings

    According to Mirzaei Ahranjani's three-pronged theory, 7 underlying factors, 9 behavioral factors and 6 structural factors as factors affecting the promotion of participatory criminal policy were counted and agreed upon by the experts.

    Results

    In order to maximal use of the capacity of people and institutions to achieve the goals of participatory criminal policy, the police must make changes in the structure, behavior and context, based on the factors identified in this study.

    Keywords: Iranian police, Criminal policy, Participation, Crime prevention
  • Morteza shoaei*, Shiva azadfada, Gholamreza Moradi Siasar, Ahad Rezaian Ghiye Bashi Pages 233-257
    Background and object

    Security arrangements and processes in social and sports places, especially stadiums, have a special place in ensuring the security of sports events. The purpose of this study is to identify the key components and drivers of sporting events in Iran.

    Methodology

    The nature of this research is descriptive-analytical and its method is qualitative-quantitative. The qualitative method was used to collect data and then converted into quantitative data with the help of questionnaires and Mick Mac software. Data collection in this study is the result of a coherent and interconnected process with interviewing experts, a panel of experts, environmental surveys, and interaction analysis with the software. Research

    Findings

    Based on the research results, seven key factors called propulsion forces: security disciplinary management of sporting events, human resource management, and preparedness of executive agents of events, infrastructure and security standards, new security technologies, monitoring, and regulation of events Sports, coordination and communication of responsible organizations, establishing a command and control center for operations and appointing club security officers.

    Results

    The drivers of sporting disciplinary management of sports events are the most important key drivers of providing security for sports events. To ensure the security of sporting events, due to the impact of the management dimension on other dimensions, professionalism in management, monitoring, and integration of the headquarters are one of the most important measures and the map of effectiveness and the effectiveness of key components among them using Mick, Mac software Has been analyzed and re-examined.

    Keywords: Futurology, Sport Management, Security, Sports Events